Goedgekeurd project Vlaamse Gebarentaal 2018

In 2018 hoeven de projecten hoeven niet te kaderen in een specifiek thema en kunnen ze dus breed worden ingevuld. Belangrijk is dat ze bijdragen tot een grotere bekendheid of verankering van Vlaamse Gebarentaal, 

Vlaamse Gebarentaal dichter bij de mensen brengen met filmpjes uit het dagelijkse leven

Vlaamse Gebarentaal dichter bij de mensen brengen en de horende samenleving meer vertrouwd maken met de leefwereld van dove en slechthorende mensen. Dat is de doelstelling van het project Vlaamse Gebarentaal Leren.

Via de facebookpagina en de website ‘Vlaamse Gebarentaal Leren’ kan je filmpjes over herkenbare en uit het leven gegrepen situaties in Vlaamse Gebarentaal bekijken. De filmpjes zijn zeer toegankelijk voor een doof én horend publiek. Tegelijkertijd schaven dove en slechthorende mensen hun kennis van VGT bij.

De video’s bereiken vandaag al een groot en divers publiek en brengen heel wat interactie teweeg tussen verschillende, dove en horende, doelgroepen. Met de projectsubsidie van 30.000 euro willen de makers het videoaanbod uitbreiden, dit bundelen op de website en blijven inzetten op de sociale media voor de promotie en verspreiding van de filmpjes.

Het is terrasjesweer! door Vlaamse Gebarentaal Leren

 

 

Vertaling in Vlaamse Gebarentaal in ontwikkeling.